A nevüket onnan kapták, hogy a násztánc vagy összecsapás idején a szájuknál összekapcsolódnak, „csókolóznak". Az idősebb halak ezt már ritkábban teszik. A nemeket elég nehéz megkülönböztetni: felnőtt korban a nőstények hasi része duzzadtabb, mint a hímeké.

Tartása: Mindenevők, de szeretik az algákat is. 25-30 C°-on tarthatók, akváriumukban legyen növénnyel beültetett részek, váltakozva szabadon hagyott terekkel.

Viselkedés: Társas, a vízfelszín közelében úsznak.

Szaporítás: Ha szaporítani akarjuk őket, telepítsünk úszó és lebegő növényeket az akváriumba, pl.vizipáfrányt, mert ezek fogják majd elrejteni az ikrákat a szülők szeme elől A hím nem készít fészket. A megtermékenyített ikrák azonnal felemelkednek a felszínre a növények közé. A szülők nem törődnek az utódaikkal, melyek először a vízinövények között találnak maguknak apró állati eleséget. Később sóféreglárvákkal kell kiegészíteni a táplálkozásukat.

Származás: Jáva sziget

A bejegyzés trackback címe:

https://diszhalak.blog.hu/api/trackback/id/tr71992134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása